AVG Advies

  1. Home
  2.  » 
  3. Onze diensten
  4.  » AVG Advies

 

 

 AVG Advies, hulp bij privacy- en informatiebeveiliging – AVG Compleet

“Niet alle antwoorden zijn online te vinden, onze AVG adviseurs kennen alle AVG details”

 

AVG advies helpt onderneming met vraagstukken rondom de Europese privacywetgeving (AVG)? Automatisering en digitalisering maken het ons een stuk makkelijker en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Dit brengt ook risico’s met zich mee. Regelmatig komt het voor dat persoonlijke gegevens van bijvoorbeeld klanten of medewerkers op straat komen te liggen of in verkeerde handen terecht komen. Hoe zorg je dat je organisatie aantoonbaar op orde is en je medewerkers de juiste procedures en de rechten van personen kennen?

 

Welke risico’s loopt jouw onderneming op het gebied van AVG?

De Autoriteit Persoonsgegevens is het controlerende orgaan in Nederland en zij mag boetes uitdelen. Deze kunnen oplopen tot wel € 20 miljoen. Zo’n vaart zal het niet lopen, maar zorg dat je leesbare procedures en verklaringen hebt, zodat je aantoonbaar voldoet aan de AVG wet en regels.

 

Onze AVG adviesdiensten

Onze ervaren adviseur voert een audit uit om te beoordelen in hoeverre jouw organisatie al compliant is en geeft betrouwbaar en praktisch advies over welke stappen nog ondernomen moeten worden om compliant te worden. Zowel op technisch en organisatorisch vlak zijn diverse stappen mogelijk noodzakelijk. De AVG Compleet specialist begeleidt jou gedurende het traject, zowel praktisch, adviserend als beleidsmatig. Onze ervaren expert neemt jou stapsgewijs mee in het proces om AVG-compliant te worden en te blijven. Interesse in een AVG training? Die kun je bij AVG Compleet ook boeken.

Als AVG adviesbureau ondersteunen we graag bij vraagstukken als:

Welke eisen gelden voor jouw organisatie?

Hoe zorg je dat je organisatie aantoonbaar op orde is en de medewerkers de juiste procedures en de rechten van personen kennen?

Hoe stel je een verwerkingenregister voor persoonsgegevens op?

Wat is een Privacy Impact Assessment en hoe voer je deze uit?

Hoe houdt je toezicht op leveranciers (denk hierbij ook aan cloud- en hardware toegang)?

Bewustzijn van de AVG

Een ander essentieel aspect bij het voldoen aan de privacywetgeving is het creëren van awareness bij jouw medewerkers. Voor hen is het van essentieel belang dat zij zich bewust zijn van deze regels. Het bewustwordingsprogramma van AVG Compleet helpt jou hierbij. Onze AVG adviseur staat voor je klaar en jouw medewerkers worden zich bewust van het belang van gegevensbescherming en kunnen (eventuele) overtredingen en incidenten vroegtijdig signaleren.

 

 

De Functionaris Gegevensbescherming, we geven graag advies

In een aantal gevallen ben je verplicht om een Functionaris Gegevensbescherming aan te stellen. Dit is de medewerker die toezicht houdt op de toepassing en naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Alle taken die een Functionaris Gegevensbescherming wettelijk moet uitvoeren, zijn ook uit te besteden aan een specialistische partij. De AVG Compleet FG adviseert én controleert op het gebied van toepassing en naleving van privacywetgeving binnen jouw organisatie. Zij of hij is het vaste aanspreekpunt voor jouw hele organisatie.

 

Gratis checklist privacybescherming opzetten.

“Goed opzetten van je privacybescherming, vraagt om veel details.”

Een checklist op te helpen de AVGAVG opzettem

Er zijn een aantal aspecten die beslist aandacht verdienen als je wilt voldoen aan de AVG-wetgeving. En problemen zoals datalekken en reputatieschade wilt voorkomen.

Lees welke. Download gratis

Is jouw bedrijf al AVG proof?