0299 780 509

AVG compleet Quickscan

Een jaar geleden was de invoering van de AVG een hot topic in het nieuws. Regelmatig werden de megaboetes genoemd die zouden worden uitgedeeld aan organisaties die zich niet aan de regels zouden houden. 

Veel organisaties wilden zeker zijn dat er voldoende gedaan was om uit de gevarenzone te zijn. Andere organisaties namen de invoering van de AVG als prikkel om een keer het onderwerp op te pakken. Er werden documenten opgesteld, privacy verklaringen op de website aangepast, en soms werd er iemand aangesteld als functionaris gegevensbescherming.

Maar privacybescherming en informatiebeveiliging is niet iets wat je eenmalig kunt doen. Het is een voortdurend proces, waar externe factoren voortdurend invloed op hebben. Daarom is het belangrijk om regelmatig te controleren hoe het onderwerp in de organisatie leeft.

Het is verstandig om jaarlijks een privacycheck te doen, net zoals je je auto regelmatig laat nakijken.

APK – Algemene Privacy Keuring?

De Quickscan Privacy en Informatiebeveiliging biedt je een manier om snel en eenvoudig de stand van zaken na te laten kijken. Een door het IAPP gecertificeerde privacy professional komt bij je langs, en neemt in circa een uur de stand van zaken met je door.

Vervolgens ontvang je binnen een week:

  • een risico-analyse op het gebied van privacy en informatiebeveiliging
  • de bevindingen op het gebied van privacy en informatiebeveiliging
  • aanbevelingen ter verbetering.

Als er nog verplichte documenten ontbreken, zoals een goed verwerkingenregister of een datalek procedure, dan ontvang je daar sjablonen voor. Met de sjablonen kun je de laatste puntjes op de i zetten.

Het rapport met de bijbehorende risico-analyse zorgen er voor dat je precies weet, hoe het met de ‘privacy gezondheid’ van jouw bedrijf gaat. De aanbevelingen zorgen er voor dat je snel de zwakkere punten kunt oppakken. 

Investeren in privacy en informatiebeveiliging betaalt zichzelf terug:

“Aandacht besteden aan privacy is aandacht besteden aan je klanten.
Het beheersen van je informatiebeveiliging is het waarborgen van je goede naam.” 

Korting ZZP-ers en Kleinbedrijf

Om het makkelijker te maken voor ZZP-ers en kleine organisaties (tot 5 personen) om ook hun privacybeheer en beveiliging te verbeteren, bieden we ook in 2019 een korting aan voor kleinere organisaties. Informeer naar de mogelijkheden.

Contact

Direct beginnen met jouw privacybescherming en informatiebeveiliging aan te pakken? Of wil je eerst nog vrijblijvend advies? Geef hieronder je naam en je e-mailadres of telefoonnummer op, en we nemen snel contact met je op.

Aanvraag AVG Compleet Quickscan

3 + 1 =